Radionica SSSS - Godina bezbednosti i zdravlja na radu

6. jula u Majdanpeku održana je radionica u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije. Radionica je bila posvećena poboljšanju uslova rada usmerenih na očuvanje zdravlja i bezbednosti radnika.

Na radionici je učestvovao predstavnik preduzeća Rudnik, izvršni direktor, Zoran Nedeljković na temu “Primeri dobre prakse u primeni Zakona  i podzakonskih akata u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu”. Primer dobre prakse, veliki broj nagrada i priznanja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu kao i ideje i inicijative sprovedene u preduzeću Rudnik poslužiće kao podrška rada predstavnika radnih grupa sindikata za izmene zakonodavnih akata i usklađivanje sa direktivom 391.

Na prezentaciji se obratio i predsednik SSMS, Zoran Vujović koji je ukazao na značaj uspešne saradnje poslodavca i sindikata kao i sprovođenje mera zdravlja i bezbednosti na radu kao poslovne politike preduzeća Rudnik. Uspešno sprovođenje mera u okviru zdravlja i bezbednosti na radu i uvođenje visokih standarda je moguće što se vidi na slučaju preduzeća Rudnik i zbog primera dobre prakse predloženo je da primer u oblasti BZR preduzeća Rudnik uđe u priručnik o BZR, koji će biti rađen u okviru dva projekta sa AFL-CIO (Američki centar solidarnosti) i Solidar Suisse- SLA (Švajcarska agencija za pomoć radu).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10