Poseta predstavnika opštine preduzeću Rudnik i obilazak brane 9

13. novembra, preduzeće Rudnik posetili su predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević i članovi Štaba.

U skladu sa usvojenim Izveštajem na sednice Štaba za vanredne situacije i provere aktivnosti i spremnosti subjekata za zimsku sezonu, predstavnici opštine su u pratnji menadžera preduzeća Rudnik obišli flotacijsku branu 9 u Majdanu.

Konstatovano je da je najveća brana na teritoriji opštine Gornji Milanovac bezbedna u svim segmentima.  “Urađena je tako da trpi zemljotres do 9 stepeni po Rihterovoj skali. Brana je u 2014. godini, kada su pale stogodišnje vode, ispunila svoj zadatak i sprečila poplavni talas koji bi krenuo ka gradu iz ovog pravca. Voda koja ističe iz brane je bezbedna po svim ekološkim standardima, a do 2023. godine će biti urađeno jedno postrojenje za dodatno prečišćavanje voda, kako bi sve bilo po strogim propisima Evropske unije u ovoj oblasti“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević nakon obilaska brane.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10