5. jun - Dan zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava u celom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Preduzeće Rudnik kao društveno odgovorno preduzeće, smatra jednim od glavnih prioriteta konstantno unapređenje životne sredine i to je stalni zadatak svih zaposlenih u preduzeću. Uvođenjem standarda 14001, sistemom koji upravlja životnom sredinom, potvrdili smo da je naše poslovanje usaglašeno sa domaćim propisima kada je u pitanju zaštita životne sredine. Potpuno su smanjeni i iskontrolisani negativni uticaji u svim procesima a takođe tamo gde se primenjuje standard ISO 14001 identifikovani su svi značajni aspekti uticaja za životnu sredinu. Uspostavljene su politike i ciljevi zaštite životne sredine, dokumentovane procedure, utvrđeni postupci i konstantno se rade interne provere kojima se utvrđuje primena i efektivnosti sistema.

5. jun obeležavamo edukacijom radnika o životnoj sredini. Preduzeće promoviše zdravu životnu sredinu koja je jedan od osnovnih uslova kvalitetnog života. Kvalitetno upravljamo životnom sredinom kroz održivu upravljanje otpadom, redovnim monitoringom vode i vazduha, kroz uštedu energije i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Cilj preduzeća Rudnik je rad u skladu sa načelima održivog razvoja, edukacija radnika, primena nove zelene tehnologije, inovativna rešenja kroz smanjenje uticaja na životnu sredinu, uvođenja BAT tehnologija, uključivanje preduzeća u rad sa organizacijama za zaštitu životne sredine, razni edukativni  projekti i programi kao i aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine kako za zaposlene tako i za celu lokalnu zajednicu…..
Investiranjem u tehnologije koje nisu opasne po životnu sredinu, preduzeću Rudnik  doprinosi konkuretnosti preduzeća međunarodnom tržištu i istovremeno dostizanje standarda koji postoje u EU.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10